24.08.2009

Asociatia pentru Educatie Crestina Vladimir Ghica

Dragi prieteni,
dupa cum stiti, eu sunt mereu in cautarea initiativelor inspirate de Monseniorul Vladimir Ghika. Iata ca am gasit o alta asociatie a unor profesori din jutetul Timis (Romania) - http://aecvg.jimdo.com/. Sub denumirea: Asociatia pentru Educatie Crestina Vladimir Ghica, fondatorii asociatiei au pus activitatile lor in favoarea copiilor, mai ales a celor defavorizati.
Domnul Olivian Dulea imi spunea: "Eu si sotia mea suntem profesori de gimnaziu si avem doua fetite. In fiecare an, pe langa activitatile curente care au loc saptamanal la domiciliul nostru, am reusit sa organizam cate o excursie gratuita pentru copiii cu posibilitati reduse. In cadrul acestor excursii am organizat activitati de educare crestina."
Cred ca fiecare dinre noi isi aminteste in acest moment de imaginea Monseniorului cu o multime de copii sub mantia lui. Este minunat cand spiritul sau si iubirea sa de copii este puratata mai departe de parinti si profesori si sper ca initiative ca acestea sa fie tot mai prezente in sociatatea noastra, care chiar are nevoie de ele. Acest lucru poate fi realizat in mod direct sau indirect. De exemplu, din pacate, in acest an, este pentru prima data cand nu au mai reusit sa continuie traditia excursiei gratuite, din lipsa unui sprijin material, si poate ca cineva inca mai poate sa ofere acest sprijin.
Oricum, suntem siguri cel putin de sprijinul spiritual, pentru ca acesta este mijlocit de Monseniorul sub protectia caruia a fost pusa asociatia.

Un comentariu:

  1. Ma bucur nespus ca am descoperit acest loc!Sa ii spun blog?Site? Chiar nu are importanta.Realmente sunt incantata ca gasesc un loc frumos despre si cu oameni frumosi ,altfel nu il puteau admira si iubi pe Monsegniorul Ghica.
    Cu multumiri si cu drag,A

    PS.nu sunt catolica, probabil ca in plus sunt atrasa de Monsegniorul Ghica,ortodoxul care a trecut la catolicism din iubire ,cred eu!

    RăspundețiȘtergere

Interviu cu Pierre Hayet

Mgr Ghika au Collège des Bernardins

Memorialul Muzeu Mons. Vladimir Ghika

ABMVG Paris - 17.11.2012

Radio Maria Italia parla di Vladimir Ghika

Monseniorul sub nameti, 02/2012

PARIS, AMBVG, 26 XI 2011

Comemorarea inceputului calvarului Monseniorului cu o expozitie la Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti

Arhiepiscopul Ioan Robu a celebrat 67 de ani de viața în "compania" Monseniorului

6 noiembrie 2011, Arhiepiscopul Ioan Robu despre Monseniorul

Conferinta domnului Andrei Brezianu la Montreal

Foto Montreal 3/09/2011

Comemorare mons. Vladimir Ghika

Lansare carte MONSENIORUL

Cuvântul domnului academician Eugen Simion

Cuvântul domnului profesor Neagu Djuvara

Cuvântul doamnei conferenţiar Monica Broşteanu

Cuvântul domnului cercetător Emanuel Cosmovici

Cuvântul doamnei profesor Francisca Băltăceanu

Cuvântul doamnei cercetător Lucia Teodor

Cuvântul ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop-Mitropolit de Bucureşti