29.10.2010

Prima beatificare a unui martir al persecutiei staliniste in Romania!

In Arhidiecaza de Bucuresti si in Dieceza de Iasi vor bate clopotele bisericilor catolice in armonie cu bucuria beatificarii primului martir al persecutiei staliniste din Romania.
30 octombrie 2010, ora 11, va intra in istoria poporului nostru ca o data importanta in care Biserica Catolica castiga prima batalie in exorcizarea ororilor din anii '50 in Romania. Pe atunci, ucigand liderii catolici, se spera obtinerea controlului constiintelor crestinilor catolici. Nu au reusit tocmai datorita martiriului acestor lideri. In mod paradoxal, ceea ce ar fi trebuit sa favorizeze imprastierea turmei, adica moartea pastorilor, a condus de fapt la intarirea unitatii intre cei care erau maturi in credinta lor. Asa se intamplase si cu Isus, a carui moarte nu a avut ca rezultat risipirea ucenicilor si a invataturii acestuia ci exact contrariul, datorita revelarii Invierii si a darului Duhului Sfant. Aceasta este dovada cea mai concludenta ca moartea nu este ultimul ci marele act al vietii noastre, dupa expresia Monseniorului. Viata credinciosului continua dupa moarte in chiar misiunea avuta aici: un pastor bun care si-a dat viata pentru oile sale va continua sa pastoreasca de dincolo, si inca mai eficient. Toate acestea pentru ca apartin vointei lui Dumnezeu, altfel totul ar fi fost uitat de mult!
Il laudam pe Domnul pentru darul acestui model si ne alaturam credinciosilor din Oradea in a cere protectia Fericitului Bogdánffy Szilárd in aceste timpuri in care persecutia nu a incetat ci doar a imbracat alte forme, mult mai perfide. Tocmai de aceea avem nevoie de mai multe modele de tarie spirituala care invinge vicisitudinile persecutiilor si speram sa il avem cat mai curand si pe Monseniorul Ghika ridicat la cinstea altarelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interviu cu Pierre Hayet

Mgr Ghika au Collège des Bernardins

Memorialul Muzeu Mons. Vladimir Ghika

ABMVG Paris - 17.11.2012

Radio Maria Italia parla di Vladimir Ghika

Monseniorul sub nameti, 02/2012

PARIS, AMBVG, 26 XI 2011

Comemorarea inceputului calvarului Monseniorului cu o expozitie la Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti

Arhiepiscopul Ioan Robu a celebrat 67 de ani de viața în "compania" Monseniorului

6 noiembrie 2011, Arhiepiscopul Ioan Robu despre Monseniorul

Conferinta domnului Andrei Brezianu la Montreal

Foto Montreal 3/09/2011

Comemorare mons. Vladimir Ghika

Lansare carte MONSENIORUL

Cuvântul domnului academician Eugen Simion

Cuvântul domnului profesor Neagu Djuvara

Cuvântul doamnei conferenţiar Monica Broşteanu

Cuvântul domnului cercetător Emanuel Cosmovici

Cuvântul doamnei profesor Francisca Băltăceanu

Cuvântul doamnei cercetător Lucia Teodor

Cuvântul ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop-Mitropolit de Bucureşti