01.11.2012

18 noiembrie 1952-2012, 60 de ani de la arestarea Monseniorului


Solemnitatea Tuturor Sfinților ne este cu atât mai dragă cu cât credem că printre ei se află și cei preaiubiți ai noștrii care ne ajută să ajungem și noi acolo unde sunt ei.
Pentru cei care îl îndrăgesc pe Vladimir Ghika luna noiembrie va oferi și alte momente celebrative. În această lună se comemorează de ceva vreme în mod oficial începutul calvarului Monseniorului, arestarea sa de pe 18 noiembrie 1952.
Se împlinesc așadar 60 de ani de la momentul când „securitatea” a început să pună în practică planul de eliminare a grupului care îl susținea pe conducătorul legitim al Bisericii Catolice la București, Mons. Menges. Acest grup îl includea și pe Vladimir Ghika, cel care își pusese în pericol libertatea facilitând corespondența cu Succesorul lui Petru, Papa de la Roma. Nu există Biserică Catolică în afara comuniunii cu Vicarul lui Cristos și pentru această legătură Monsniorul a plătit cu propria libertate și apoi cu viața.
Dacă cineva vrea să organizeze un eveniment cu această ocazie, așa cum va face Asociația Familiilor Catolice „Vladimir Ghika”, poate găsi materiale și cărți utile fie la Librăria Sfântul Iosif (libraria@arcb.ro), fie la Postulatură (postulatura@vladimirghika.ro). Limitele în cantitate și diversitate a acestor materiale se datorează în primul rând lipsei fondurilor. În acest sens, orice ofertă este bine venită.
Îi îndemnăm călduros pe toți prietenii să fie și susținători ai cauzei de beatificare și canonizare a lui Vladimir Ghika. Rugăciunea, sacrificiile, suferințele, capacitățile intelectuale, disponibilitatea de a vorbi altora, suportul financiar, mărturia binelui primit, sunt tot atâtea modalități de a susține o Cauză care merge spre concluzionarea primei etape. Colecta care probabil se va face în toate comunitățile noastre va fi un semn al unei dorințe intense de a-l vedea pe Vladimir Ghika la cinstea altarelor pentru că ne este cu adevărat model și mijlocitor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interviu cu Pierre Hayet

Mgr Ghika au Collège des Bernardins

Memorialul Muzeu Mons. Vladimir Ghika

ABMVG Paris - 17.11.2012

Radio Maria Italia parla di Vladimir Ghika

Monseniorul sub nameti, 02/2012

PARIS, AMBVG, 26 XI 2011

Comemorarea inceputului calvarului Monseniorului cu o expozitie la Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti

Arhiepiscopul Ioan Robu a celebrat 67 de ani de viața în "compania" Monseniorului

6 noiembrie 2011, Arhiepiscopul Ioan Robu despre Monseniorul

Conferinta domnului Andrei Brezianu la Montreal

Foto Montreal 3/09/2011

Comemorare mons. Vladimir Ghika

Lansare carte MONSENIORUL

Cuvântul domnului academician Eugen Simion

Cuvântul domnului profesor Neagu Djuvara

Cuvântul doamnei conferenţiar Monica Broşteanu

Cuvântul domnului cercetător Emanuel Cosmovici

Cuvântul doamnei profesor Francisca Băltăceanu

Cuvântul doamnei cercetător Lucia Teodor

Cuvântul ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop-Mitropolit de Bucureşti