14.05.2009

la cimitirul Bellu...

Citim pe www.papainromania.ro: "Acum zece ani, pe 8 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat cimitirul Bellu catolic din București, unde s-a rugat la mormântul Cardinalului Iuliu Hossu. Pentru a aniversa istorica vizită a Suveranului Pontif în țara noastră, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică a organizat sâmbătă, la ora 9, la cimitirul Bellu (catolic) un pelerinaj la mormintele episcopilor martiri, care și-au dat viața pentru credință în închisorile comuniste: Cardinalul Iuliu Hossu, Episcopul Ioan Bălan și Episcopul Vasile Aftenie. Pomenirea martirilor a început cu o Liturghie Arhierească, prezidată de PS. Mihai Frățilă, Episcop auxiliar al Arhieparhiei greco-catolice de Alba Iulia cu sediul la București, alături de PS. Alexandru Mesian, Episcop greco-catolic de Lugoj, PS. Virgil Bercea, Episcop greco-catolic de Oradea Mare și PS. Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. La celebrarea Euharistică, la care au luat parte mulți credincioși greco-catolici și romano-catolici, au fost prezenți și ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop și Mitropolit romano-catolic de București, PS. Cornel Damian, Episcop auxiliar de București, PS. Petru Gherghel, Episcop romano-catolic de Iași și PS. Anton Coșa, Episcop romano-catolic de Chișinău. Sfânta Liturghie s-a încheiat cu o procesiune la mormintele martirilor, la care s-a rugat și Papa Ioan Paul al II-lea în timpul vizitei sale de acum zece ani."
Mormântul prietenului nostru Vladimir Ghika nu se află în Cimitirul Bellu catolic, dar cu siguranță cei prezenți la celebrare l-au amintit în rugăciune.
Pentru fotografiile de la eveniment vă invit pe pagina oficială a manifestărilor dedicate comemorării a 10 ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interviu cu Pierre Hayet

Mgr Ghika au Collège des Bernardins

Memorialul Muzeu Mons. Vladimir Ghika

ABMVG Paris - 17.11.2012

Radio Maria Italia parla di Vladimir Ghika

Monseniorul sub nameti, 02/2012

PARIS, AMBVG, 26 XI 2011

Comemorarea inceputului calvarului Monseniorului cu o expozitie la Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti

Arhiepiscopul Ioan Robu a celebrat 67 de ani de viața în "compania" Monseniorului

6 noiembrie 2011, Arhiepiscopul Ioan Robu despre Monseniorul

Conferinta domnului Andrei Brezianu la Montreal

Foto Montreal 3/09/2011

Comemorare mons. Vladimir Ghika

Lansare carte MONSENIORUL

Cuvântul domnului academician Eugen Simion

Cuvântul domnului profesor Neagu Djuvara

Cuvântul doamnei conferenţiar Monica Broşteanu

Cuvântul domnului cercetător Emanuel Cosmovici

Cuvântul doamnei profesor Francisca Băltăceanu

Cuvântul doamnei cercetător Lucia Teodor

Cuvântul ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop-Mitropolit de Bucureşti