05.05.2009

Relatorul nostru!

Cred că a venit timpul să vi-l prezint, chiar și fără fotografie, pe cel care se îngrijeşte de Cauza Monseniorului Vladimir Ghika din partea Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor la Vatican.

Părintele CRISTOFORO BOVE, franciscan conventual, născut la Sant'Anastasia (Napoli) în 1948, specialist în istorie ecleziastică medievală, este profesor ordinar de Istoria Bisericii la Pontificia Facoltà Teologica San Bonaventura din Roma. Predă şi la Università Gregoriana şi la Antonianum. Este relator al Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor şi recent s-a îngrijit de cauza de canonizare a Sfântului Pio din Pietrelcina şi de beatificare a fericitei suedeze Elisabeta Hesselblad. Începând cu anii '70 a vizitat de mai multe ori România, fiind un bun cunoscător al limbii, culturii şi istoriei poporului nostru.


Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu părintele Bove. I-am dat tot ce aveam de la colaboratorii noştri de la Bucureşti cu privire la Biografia Documentată la care se lucrează deja de un an de zile. Părintele relator s-a bucurat foarte mult şi am împărtăşit câte ceva despre mersul cauzei. A reieşit, din nou, că fără biografia documentată nu ne putem apuca de "Informatio super martyrio". Aşa că ne-a urat spor la terminarea biografiei. Peste ceea ce i-am dus doar a aruncat o privire, părea mulţumit, însă mi-a spus că trebuie să citească totul cu calm ... şi mi-a arătat alte câteva tomuri pe care trebuie să le citească ... Am concordat ca să îl mai sun peste două săptămâni ca să ne vedem şi să îmi spună ce crede despre ceea ce i-am dus ca primă etapă în elaborarea biografiei.


Aşadar prieteni, să îl ţinem pe părintele Bove în rugăciunile noastre pentru ca să ne poată conduce în această fază de studiu a cauzei Monseniorului Ghika spre realizarea lucrării finale: POSITIO SUPER MARTYRIO.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interviu cu Pierre Hayet

Mgr Ghika au Collège des Bernardins

Memorialul Muzeu Mons. Vladimir Ghika

ABMVG Paris - 17.11.2012

Radio Maria Italia parla di Vladimir Ghika

Monseniorul sub nameti, 02/2012

PARIS, AMBVG, 26 XI 2011

Comemorarea inceputului calvarului Monseniorului cu o expozitie la Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti

Arhiepiscopul Ioan Robu a celebrat 67 de ani de viața în "compania" Monseniorului

6 noiembrie 2011, Arhiepiscopul Ioan Robu despre Monseniorul

Conferinta domnului Andrei Brezianu la Montreal

Foto Montreal 3/09/2011

Comemorare mons. Vladimir Ghika

Lansare carte MONSENIORUL

Cuvântul domnului academician Eugen Simion

Cuvântul domnului profesor Neagu Djuvara

Cuvântul doamnei conferenţiar Monica Broşteanu

Cuvântul domnului cercetător Emanuel Cosmovici

Cuvântul doamnei profesor Francisca Băltăceanu

Cuvântul doamnei cercetător Lucia Teodor

Cuvântul ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop-Mitropolit de Bucureşti